foto
2% proti rakovine

Vaše 2% nám umožňujú pripravovať mnohé programy a projekty, ktoré pomáhajú onkologickým pacientom a ich rodinám.
fotofotofotofotofoto
Kto sme zisti čo je LPR a ako funguje
Čo robíme Naše aktivity a projekty
Hľadám pomoc Informácie, rady a kontakty
Ako prispieť Dobrovoľník, sponzor
Spolupráca Partnerstvo a spolupráca
lpr Liga proti rakovine bola založená 19. januára 1990 v Bratislave a v tom istom roku bola prijatá za člena Európskej asociácie Líg proti rakovine (ECL) a za člena Medzinárodnej únie proti rakovine (UICC)...
Pokračovať »
Peniaze zo Dňa narcisov umožnili zakúpiť ...

20.11.2014

Na svete je štvrtá edícia Európskeho ...

23.10.2014

Tradičný Týždeň proti rakovine bol netradičný

21.10.2014

V stredu začína výstava "Sme úžasní"

20.10.2014

Linka pomoci _

02/52 96 51 48

Po 09:00-13:00 15:00-16:00
Ut 09:00-13:00 14:00-16:00
St 09:00-13:00 15:00-16:30
Št 09:00-13:00 14:00-16:00
Pi 09:00-13:00 14:00-16:00
So 09:15-12:15 14:00-16:00

Newsletter

Informujte ma o novinkách.
E-mail:



 

Poradňa

Internetová poradňa vznikla ako reakcia na množstvo otázok prichádzajúcich od ľudí, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom vyrovnávajú s diagnózou onkologického ochorenia u seba, svojho blízkeho, príbuzného či priateľa.


Pre Vás, ktorí potrebujete informácie, radu, povzbudenie, pomoc v riešení zložitých situácií, ktoré sa vyskytli vo Vašom živote v súvislosti s diagnózou onkologického ochorenia, alebo sa chcete informovať ohľadom prevencie, sú tu lekári – špecialisti v rôznych oblastiach onkológie, psychológ, sociálna sestra – skúsení odborníci z Linky pomoci , ktorí Vám odpovedia na Vaše otázky v závislosti od ich obsahu a problematiky.

Zodpovedanie otázok môže trvať niekoľko dní, ďakujeme za Vašu trpezlivosť.

 


Opýtajte sa našich odborníkov na problém ktorý Vás trápi

Meno  
Predmet   Váš problém
cap   



Doteraz zodpovedané otázky (9100)

strana 63 z 456 (otázky 1241 - 1260)
Názov
(meno)
Text Dátum
Ccelladam
(Marienka)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či máte nejaké skúsenosti s používaním lieku Ccelladam? kedy sa môže používať a či má nejaké nežiadúce účinky. Ďakujem.
Marienka

ODPOVEĎ  
K Celladam-u sa neviem vyjadriť, skúste sa informovať u vášho lekára onkológa.
2012-11-18
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Hrčka vyplnená hnisom
(Monika)
Chcela by som sa opýtať.Môj brat ma hrčku pri ústach naplnenú hnisom...Hrčka je z vonkajšej strany...
Monika

ODPOVEĎ  
Síce to popisujete veľmi stručne,ale určite sa nejedná o onkologickú záležitosť. Môže ísť o zapálený zarastený chlpok, alebo infikovanú nejakú odierku po holení. Ťažko sa je vyjadriť ,ak neviem jej veľkosť, ale vhodné je poradiť sa s kožnou lekárkou, ktorá vie doporučiť protizápalovú i ATB masť na lokálne ošetrenie a v prípade ,že sa to nedá zvládnuť konzervatívne, zváži sa chirurgický zákrok.
2012-11-17
MUDr. Emília Mojtová Odpoveď od:
Bordeline tumor
(Jana)
Dobrý den, je mi 45 let a dne 18.9.2012 jsem byla na operaci, kde mi odstranili cystu z pravého ovária. Histologický nález - serózní cystický bordeline tumor pravého ovaria. Druhá histologie potvrdila, že mikropapilární konfigurace není přítomna v množství dostačujícím pro dg. mikropapilárního serózního karcinomu. Při zákroku cysta praskla a vytekl z ní žlutohnědý sekret do pánve. Při kontrole dne 16.11.2012 mi byla zjištěna cysta na levém ováriu. Bylo mi doporučná operaca s odstraněním obou ovárii, vaječníku, dělohy a slepého střeva. Pravé ovárium je nyní v pořádku. Prosím o radu, jestli je tato operace nezbytně nutná nebo stačí odstranění jen pravého ovária a levý sledovat. Předem děkuji za odpověď. Jana
Jana

ODPOVEĎ  
Vzhľadom na Váš vek je najbezpečnejšie vykonať operačný výkon, ktorý Vám odporučili. Myslím si však, že je možné ponechať slepé črevo.
2012-11-17
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Štítna žľaza
(Hela)
Ešte jednu otázku. Aké by mali byť výsledky TSH,FT3,FT4,TG,ATG a ATPO pri papil.karcinóme po totálnej tyreoidektómii, pokiaľ je všetko v poriadku. Ďakujem
Hela

ODPOVEĎ  
Papilárny karcinóm je najčastejší nádor štítnej žľazy s najlepšou prognózou, jeho výhodou je to, že metastázuje iba do uzlín a nehrozí rozsev krvou do vzdialenejších orgánov. Po totálnej tyreoidektómii a liečbe ostáva pacient v trvalej supresívnej liečbe vysokými dávkami levotyroxínu s poklesom hladiny TSH. Tyreoglobulín /TG/ sa využíva ako onkomarker v dlhodobom sledovaní po totálnej tyreoidektómii a po liečbe rádiojódom.
2012-11-16
MUDr. Emília Mojtová Odpoveď od:
Štítna žľaza a LU
(Hela)
Som po operácii karcinómu ŠŽ 2,5roka. Po roku mi začali rásť LU, teraz mám na ľavej strane 3, na pravej 2.V lekárskej správe je písaná LU s homogénnou echoštruktúrou bez rozlišiteľného hilu, v druhej sa dá rozlíšiť mierne excentrický uložený hilus.Znamená to, že pôvodné ochorenie môže mať recidivujúci charakter? A ak nie, je nutná operácia LU? Srdečne ďakujem
Hela

ODPOVEĎ  
Ultrazvukový popis lymfatických uzlín naozaj vyvoláva podozrenie, že uzliny nemusia byť v poriadku. Určite ste v sledovaní onkoendokrinológa, ktorý určite zvolí ten najvhodnejší spôsob liečby pre Vás.
2012-11-15
MUDr. Emília Mojtová Odpoveď od:
HPV vakcína
(S)
Dobrý deň, prosím o radu, som pozitívna na vysokorizikové HPV, cytológia LSIL, je u mňa účinné očkovanie Silgardom (napr. na zvýšenie obranyschopnosti) alebo je to v tomto prípade zbytočné, dokonca škodlivé (čítala som štúdiu, ktorá hovorí: " pri pozitívnych HPV vakcína môže zvyšovať riziko rakoviny, ak už máte HPV. Počas skúšok Silgard zvýšil riziko prekanceróznych lézií vysokého stupňa o 44,6% u žien, ktoré už boli séropozitívne a PCR-pozitívne voči vakcínovo relevantným génotypom HPV." Aká je pravda?! Nerada by som si ešte viac uškodila. Gynekológ mi radí dať sa zaočkovať, aj napriek pozitivite. Ďakujem veľmi pekne opäť za odpoveď.
S

ODPOVEĎ  
Očkovanie nie je liečbou prítomnej infekcie HPV. Očkovanie ani nezvyšuje riziko rakoviny, to ste si nesprávne prečítali, alebo nesprávne vysvetlili. Očkovanie je proti HPV 16 a 18, ktoré spôsobuje asi 70% prípadov karcinómov. Vy však pravdepodobne neviete, ktorý zo 14 typov HPV, ktoré sú vysoko rizikové pre vznik rakoviny, máte. Taktiež nepíšete, koľko máte rokov. Toto sú dôležité údaje pre to, aby sa mohlo rozhodnúť či je pre Vás očkovanie zmysluplné.
2012-11-14
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Konizacia
(Maja)
Dobrý deň chcem Vás poprosiť o radu 11.10.2012 mi robili konizaciu na zaklade histologie CIN II/CIN III po konizacii mi prišli vysledky cytologicke:adeno-skvamozny karcinom,hlbka infiltrácie je cca5mm, pritomna je vyrazna reaktívna zápalova celulazia stromy a okolia novotvaru,v nadore alternuju ložiská malígneho novotvaru žľazového a dlaždicovobunečného charakteru, fokalne su pritomne regresívne zmeny v zmysle nekrozy,endolymfatická a endovaskularna nadorova permeácia nezachytena, perineuralna nadorova permeácia nezachytená, v okolí prítomný je obraz epidermizovaného ektropia cervixu s chronickymi zapalovymi zmenami a viacpočetnymi ovula Naboti a s fokalnou dysplaziou dlaždicoveho epitelu ťažkeho stupňa CIN III.Resekčne chirurgicke okraje proximalny a distalny (endocervikalny a exocervikalny)su neiste ,nakolko štruktury novotvaru zasahuju do ich blizkosti.Bola som na CT vyšetreni brucha a malej panvy odtial v skratke vnutornosti su v poriadku .retropertonealne LU nezväčšene,pred VCI tesne nad sutokom iliackych ven dve LU veľ.6mm.Bez voľnej tekutiny. Uterus nezväčšeny , ostro konturovany, okolity tuk bez zmien, bez LAP. V oblasti ľavych andex cysticke ložisko veľ.14mm(folikul). Zachytene dolne časti pľ.krídel bez ložiskovych zmien. Skelet bez deštrukcie. Z. Drobná cysta pravej obličky(BOSNIAK I) Mam podstupiť operaciu odstranenie maternice a LU v NOU ,prosim vas je toto jedina možnosť neda sa najsť nejake ine riešenie aby sa nemusela odstraniť maternica a LU?Mám 39 rokov,dve dcery ale s partnerom sme uvažovali o babätku lebo on deti ešte nema ,čitala som že sa da anputovať krčok a nahradiť,dočitala som sa aj o tom že pomohla radioterapi alebo neda sa nejak zistiť kam to až v krčku siaha?Som zufala a potrebujem poradiť ,neverim že odstranenie maternice LU je jediny spôsob.Na operáciu mam isť 22.11.2012 ale potrebujem to ešte prekonzultovať a vidim že veľa žien sa tu obracia na Vás,v NOU to zatial so mnou nikto nekonzultoval ak som povedala že deti mam a môj vek,ale je jasne že ak by to bolo priliš veľke riziko bohužiaľ podstupila by som operaciu ale ak by bola nadej bola by som šťastna.Ďakujem veľmi pekne ak by trebalo nejake vysledky upresniť rada sa s Vami skontaktujem.
Maja

ODPOVEĎ  
V tomto prípade by bola najrozumnejšia osobná konzultácia. Môžete mi zatelefonovať každé ráno medzi 7,00-7,30 hod. aby sme si dohovorili stretnutie.
2012-11-14
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Finančná pomoc
(Alžbeta Barčiaková)
Dobry den,som v zlozitej financ.situacii.Som po amputacii praveho prsnika,nezamestnana,slobodna,zijem sama.Mam ciastocny invalid.dochodok.Mam nejaku moznost poprosit o jednarazovu financ.pomoc?
Alžbeta Barčiaková

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, najlepšie bude, keď zatelefonujete na tel. číslo 02/52 92 17 35 a poviete nám viac o Vašej situácii, verím, že Vám tak budeme vedieť poradiť a pomôcť lepšie.
2012-11-14
Mgr. Lucia Budáčová Odpoveď od:
Bolesti po konizácii
(bea)
Dobrý deň, pán MUDr.Masák, som 5 týždňov po konizácii s histol. nálezom ťažká dysplázia CIN III. Dysplázia je v tesnom okraji, aj v kyretáži zo zvyšku kanála. Čaka ma hysterektómia. Od konizácie mám bolesti v podbrušku a v krížoch až s bolesťou ľavej nohy.Môže to spolu súvisieť, čo mám prosím robiť, lekárovi mám isť až v januári pred operáciou. Ďakujem za skorú odpoveď BEA
bea

ODPOVEĎ  
Bolesti, ktoré udávate, nesúvisia s vykonanou konizáciou. Ja som sa s takým prípadom nestretol. Bolo by potrebné vyhľadať neurológa či ortopéda. Nález CIN III, ktorý udávate, nie je vždy indikáciou k hysterektomii. Neudávate, koľko máte rokov. Mohlo by sa ešte uvažovať o rekonizácii – odstrániť ešte časť z krčka maternice a tak odstrániť celý predrakovinový stav.
2012-11-13
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Preventivna mastektomia
(Tatiana)
Dobry den, chcela by som vaas poprosit o vas nazor na moju situaciu, pred 2,5 r. som podstupila radikalnu mastektomiu laveho prsnika, nasledovala chemo, herceptin a momentalne som v liecbe tamoxifenom, moj chirurg sa vyjadril, ze by som uz mohla podstupit rekonstrukciu prsnika. uvazovala som ( pri jednej operacii), ze si dam preventivne odstranit aj zdravy prsnik( mam 30 rokov, bezdetna), ale zatial ma od toho odhovaraju, vraj ked nemam deti, mala by som si ho este ponechat. neviem, co mam robit, co by bolo spravne riesenie. bola som aj na gentec. testoch na vysledky stale cakam, ale vraj podla mojej rodinnej anamnezy to nevyzera, ze je to dedicneho charakteru. prosim poradte. dakujem pekne za odpoved.
Tatiana

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, bolo by dobré počkať na výsledok genetického vyšetrenia a zariadiť sa potom i vzhľadom na tieto výsledky.
2012-11-13
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
Psycholog
(petra)
Dobrý deň.potrebovala by som poradiť.Som onkopacientkou už takmer dva roky,ale asi teraz to na mna dolahlo.Cítim že potrebujem pomoc psychologa a možno aj psychiatra,ktorý má skusenosti z onkopacientmi.Ak by ste o takom vedeli bola by som rada.Som z Košíc takže nejakeho odtial.ďakujem
petra

ODPOVEĎ  
Dobrý deň želám, sme veľmi radi, že ste sa rozhodli kontaktovať Ligu proti rakovine s takouto prosbou, určite môžete kontaktovať psychologičku vo Východoslovenskom onkologickom ústave - p.Ivicu Uhríkovú 055/6135119 alebo PhDr. Šefčíkovú Ingrid , ktorá pôsobí mimo nemocnice - kontakt: 0905/523068, sefcikova@stonline.sk. Obe poskytujú bezplatné poradenstvo a psychologické služby onkologickým pacientom v Košiciach. S pozdravom, Lucia Budáčová
2012-11-13
Mgr. Lucia Budáčová Odpoveď od:
Liečba radiojodom
(Maja)
Dobrý deň. Prosím Vás o radu ako sa mám stravovať pred liečbou jódom. Viem, že nemám jesť potraviny, ktoré sú solené soľou, no nie som si istá či môžem jesť napr. zemiaky, ryžu, cestoviny. Kde by som mohla nájsť nejaké recepty ako sa stravovať. ďakujem a prajem pekný deň.
Maja

ODPOVEĎ  
Základom diéty je cca 6 týždňov pred podaním nejesť morské ryby a výrobky z nich /sladkovodné ryby sú povolené/, nepiť minerálky s obsahom jódu, v kuchyni používať na varenie výlučne nejodidovanú soľ, zároveň obmedziť aj konzumáciu výrobkov konzervovaných jodidovanou soľou, alebo výrobkov, pri ktorých výrobe bola použitá jodidovaná soľ. Cca 2 týždne pred podaním obmedziť aj mliečne výrobky. Kedže sú to dosť obmedzujúce podmienky, odporúča sa v tomto čase stravovať sa doma. Potraviny na varenie je celkom vhodné v tom čase nakupovať v obchodoch so zdravou výživou či bioproduktami,kde dbajú na to, aby každý výrobok obsahoval presný zoznam zložiek, ktoré daný výrobok obsahovať má.
2012-11-13
MUDr. Emília Mojtová Odpoveď od:
Duktálny karcinóm in situ
(Janka Hamarová)
Dobrý deň,naliehavo vás prosím o radu ako ďalej pokračovať pri odobratom pozit.nádore mi vyšla takáto hist.:nádor rastie vo forme roztrúsených vývodov s intraluminálnou prop.,jedno z najväčších ložísk má len priemer 5 mm na priemere,postihnuté dukty navzájom nesúvisia,sú medzi sebou oddelené intaktnou strómou.ORAJE CHI.LÉZIE::horný intraduk.prop.karcinómu,laterálny: DCIS cca 7 mm od okraja,dolný:DCIS,mediálny:kancerizácia lolubov IMUNOHIST.VYŠ:ER:pozit.takmer 100%pozit.buniek,stredný stupeň int.,PR:pozit.stav 50%pozit.buniek,stredný a silný st.int.,HER 2: negat.stav,p 53: nagat.E-cadherin:pozit,Ki67:cca 15%pozit.buniekMOLEK.KLAS.:luminálny A podtyp,SENTINEL.LU:obe sú bez známok metastáz HRL:vhlbšíchrezochzach.intradukt.prop.karc.,LRL:negat,DRL:negat,MRL:negat všetky res.okraje bez známok nádorovej infiltrácie Sú v mojom prípade nutné ožarovania alebo stačí nádor sledovať?Ďakujem vám za odpoveď,s pozdravom Hamarová.
Janka Hamarová

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, záleží aj od veku pacientky a iných pridružených ochorení, čo určite Váš lekár berie do úvahy. Nebojte sa preto konzultovať Vaše otázky priamo s ním. Prajem všetko dobré.
2012-11-13
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
Očistenie organizmu
(Andrea)
Chcela by som sa spýtať na otázku prevencie onkologického ochorenia: ako funguje organizmus pri zbavovaní sa škodlivín - konkrétne parabénov a škodlivých, potenciálne karcinogénných látok v strave (dusičnany, dustitany, benzoany, aspartam, atď.). Po ich vysadení sa telo týchto látok kompletne zbaví a je organizmus úplne vyčistený alebo v tele zostávajú natrvalo a s každým ďalším požitím sa ich množstvo v tele už len zvyšuje? ďakujem...
Andrea

ODPOVEĎ  
Zdá sa, že dnes je žiaľ takmer nemožné kúpiť si potravinu, ktorá by nebola nejakým spôsobom prifarbená, prichutená či zakonzervovaná a veľa krát o obsahu ani netušíme. V podstate garancia by bola asi iba vtedy, ak by sme si ju sami dopestovali ,čo žiaľ, vačšinou nie je možné. Dusitany a dusičnany sú často pridávané do mäsových výrobkov- párky, klobásy, šunka, slanina a tie potom vytvárajú v tele vysoko karcinogénne nitrozlúčeniny. Na druhej strane, nie je ani dokázané , že ak sa budeme stravovať presne podľa pokynov zdravej výživy, tak nemôžeme ochorieť na rakovinu. A rovnako neexistujú pokyny ako, kedy , a ako dlho si dopriať detoxikačné kúry, ktorých recepty , prípadne i preparáty na to určené nájdete na internete neuveriteľne veľa. Podľa mňa si treba hlavne uvedomiť ,že črevá sú základným kameňom imunity. Preto je dôležité si ich ochraňovať, dávať si pozor, čo jeme a koľko toho jeme, dopriať telu veľa pohybovej aktivity, aby sme zabezpečili správnu činnosť našich čriev a tým stabilný imunitný systém.
2012-11-13
MUDr. Emília Mojtová Odpoveď od:
Užívanie benzodiazepínov
(Jana)
Dobrý deň, Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či dlhodobé užívanie benzodiazepínov (Lexaurin - 1,5 mg) môže spôsobiť vznik rakoviny? (podľa niektorých teórií by benzénové jadro malo výrazné zvyšovať riziko). Ďakujem Vám za odpoveď.
Jana

ODPOVEĎ  
Predpokladám, že už samotný Lexaurin je užívaný pod dozorom lekára a je to liek, ktorý je odskúšaný dlhé roky, takže lekár, ktorý ordinuje daný liek, má nielen informácie farmaceutickej firmy, ale má i dlhoročné informácie o hlavnom účinku a tiež i o jeho vedľajších účinkoch. Benzém bol zaradený do skupiny karcenogenných látok, ale iné chemické zlúčeniny nemusia znamenať riziko a okrem toho každý z nás je jedinečný a reaguje rozdielne na podnety zvonku.
2012-11-13
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Rakovina pankreasu
(Anna Kratka)
Dobry den. V aprili 2011 mi bola diagnostikovana rakovina pankreasu s metastazami vv peceni. Od juna 2011 so bola liecena chemoterapiou az doteraz. Nador sa vyrazne zmensil, ma velkost maleho orecha, ale metastazy v peceni utesene rastu. Da sa rast metastaz zbrzdit aj inak ako chemoterapiou?. Asi pred mesiacom som sa dozvedela, ze v lekarskej sprave je napisane - nador na pankrease a s velkou pravdepodobnostou metastazy v peceni. Moze ist teda v mojom pripade teoreticky aj o nieco ine ako metastazy? Prosim o odpoved. Mozno mam este nejaku malilinku nadej......Dakujem.
Anna Kratka

ODPOVEĎ  
Chemoterápia je liečba,ktorá pôsobí nielen na primárny nádor ale i na metastázy, v prípade že liečebný efekt nie je dostatočný, lekári po spoločnej konzultácií zmenia chemoteraupeutikum, pretože počas liečby nádorové bunky sa môžu zmeniť a na predchádzajúcu liečbu už nereagujú. Ak by som Vám mala konkrétne odpovedať, musela by som mať kompletnú dokumentáciu. V medicíme je všetko možné, pretože každý z nás je jedinečný a reakcia je tiež jedinečná.
2012-11-12
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Kolposkopické vyšetrenie
(S)
Dobrý deň, najprv by som Vám veľmi rada poďakovala za Vašu prácu, rady a čas, ktoré venujete tejto stránke, a zároveň Vás prosím o radu. Pri výsledku cytológie IIIa, LSIL a pozitívnemu výsledku na vysokorizikové HPV - RLU/CO 2,72, robený testom HC2.. som žiadala doktora o kolposkopické vyšetrenie, ktoré mi zamietol, s tým, že je to zbytočné, pretože som ešte nerodila a tým pádom mám zmeny vo vnútri krčka a nie poškodenia na povrchu. Súhlasíte s týmto postupom alebo mám toto vyšetrenie absolvovať u lekára, ktorý ho vykonáva? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
S

ODPOVEĎ  
Požiadajte o kolposkopické vyšetrenie. Cytologický výsledok je orientačné vyšetrenie a je vhodné ho doplniť kvalifikovaným kolposkopickým vyšetrením.
2012-11-12
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Príznak sing comb
(aninka)
Dobrý deň. Má m dg,M.Crohn. Som po liečbe Budenofalkom, Teraz užívam Pentassu a Imuran. Na MSCT enteroklýza mám pomerne dlhú časť terminálneho ilea výrazne zhrubnutú,infiltrovanú stenu šírky6mm, zmeny pokračujú na oblasť Bauhinskej chlopne a priľahlú časť céka. Okolitý perikolický tuk s početnou neovaskularizáciou v okolí - príznak sing comb. Početné LU v okolí do 13 mm.
aninka

ODPOVEĎ  
Ak sa chcete poradiť ohľadom Vášho zdravotného stavu, prosím, konkretizujte, čo presne Vás zaujíma, nakoľko nie je z Vášho príspevku jasná otázka. Predpokladám však,že najlepšie a najkonkrétnejšie Vám poradí Váš gastroenterológ.
2012-11-12
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Klin.dg. C56
(tajfun 99)
Dobrý deň, prosím poraďte mi ,ako pomôcť manželke s dg. C56 , ktorá nevie prijímať stravu ( všetko ihneď vyzvracia , neudrží v sebe ani nápoje ).Tento stav u nej trvá od 15.08.2012.V nemocnici dostávala Fragmin 5000Iu s.c,Verospiron,Furon,Novalgin,Degan a vôbec to nezaberalo. Momentálne ju prepustili po druhej chemoterapii do domáceho liečenia.
tajfun 99

ODPOVEĎ  
Neviem Vám jednoznačne odpovedať, pretože by som mala mať viac informácií, nielen o rozsahu nádoru, ale i o celkovom zdravotnom stave, možno by sme Vám vedeli poradiť, ak by ste zavolal medzi 9-13 hod. v pondelok , utorok ,stredu alebo v piatok na naše t.č. 02/52965148.
2012-11-12
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
CML - ZTP?
(Anonym)
Dobrý deň, bol som diagnostikovaný s chronickou myeloidnou leukémiou, a rád by som vedel či mám nárok na preukaz zdravotne postihnutého, čiastočný invalidný dôchodok, alebo podobné zvýhodnenie. Podľa tabuľky na http://www.lymfom.sk/?id=142 som si odvodil že moja miera poklesu schopnosti zárobkovej činnosti sa môže rôzniť, v mojom prípade predpokladám, niekde medzi 10 až 40 percent - zatiaľ nemám posudok, a sám si netrúfam na presnejší odhad. Aj tak by som však odcenil informácie, za akých podmienok nadobúdam právo na niektoré z vyššie spomínaných zvýhodnení. Ďakujem.
Anonym

ODPOVEĎ  
Doporučujem Vám telefonickú konzultáciu na linke pomoci LPR, vždy vo štvrtok od 9,00 h do 13,00 h telef.02/52965148, tam podrobnejšie rozoberieme možnosti vzhľadom k Vášmu zdravotnému stavu. Baranová
2012-11-11
Anna Baranová Odpoveď od:
1 << 52 < 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 > 74 >> 456
Facebook