foto
2% proti rakovine

Vaše 2% nám umožňujú pripravovať mnohé programy a projekty, ktoré pomáhajú onkologickým pacientom a ich rodinám.
fotofotofotofotofoto
Kto sme zisti čo je LPR a ako funguje
Čo robíme Naše aktivity a projekty
Hľadám pomoc Informácie, rady a kontakty
Ako prispieť Dobrovoľník, sponzor
Spolupráca Partnerstvo a spolupráca
lpr Liga proti rakovine bola založená 19. januára 1990 v Bratislave a v tom istom roku bola prijatá za člena Európskej asociácie Líg proti rakovine (ECL) a za člena Medzinárodnej únie proti rakovine (UICC)...
Pokračovať »
Kellnerova vakcína - nový liek na ...

30.06.2014

Dobrovoľníci z projektu "Naše mesto" aj ...

18.06.2014

Nový zákon o verejných zbierkach je ...

28.05.2014

Zaujímavosti zo sveta zdravotníctva: Nový tomograf ...

21.05.2014

Linka pomoci _

02/52 96 51 48

Po 09:00-13:00 15:00-16:00
Ut 09:00-13:00 14:00-16:00
St 09:00-13:00 15:00-16:30
Št 09:00-13:00 14:00-16:00
Pi 09:00-13:00 14:00-16:00
So 09:15-12:15 14:00-16:00

Newsletter

Informujte ma o novinkách.
E-mail:



 

Poradňa

Internetová poradňa vznikla ako reakcia na množstvo otázok prichádzajúcich od ľudí, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom vyrovnávajú s diagnózou onkologického ochorenia u seba, svojho blízkeho, príbuzného či priateľa.


Pre Vás, ktorí potrebujete informácie, radu, povzbudenie, pomoc v riešení zložitých situácií, ktoré sa vyskytli vo Vašom živote v súvislosti s diagnózou onkologického ochorenia, alebo sa chcete informovať ohľadom prevencie, sú tu lekári – špecialisti v rôznych oblastiach onkológie, psychológ, sociálna sestra – skúsení odborníci z Linky pomoci , ktorí Vám odpovedia na Vaše otázky v závislosti od ich obsahu a problematiky.

Zodpovedanie otázok môže trvať niekoľko dní, ďakujeme za Vašu trpezlivosť.

 


Opýtajte sa našich odborníkov na problém ktorý Vás trápi

Meno  
Predmet   Váš problém
cap   



Doteraz zodpovedané otázky (8898)

strana 380 z 445 (otázky 7581 - 7600)
Názov
(meno)
Text Dátum
C 73
(valentinka)
dobrý den,v roku 2000 mi bol histologicky verifikovany folikularny variant papiloca šž.V roku 2007 po lynfadenektomii krku vyoperované 3LU-recidiva zakladneho ochorenia,stav po podani I131,a chcem sa opýtat ako je to mozne ze onkomarkery pocas siedemych rokov v pravidelnych intervaloch boli vzdy negativne.mam 30 rokov a velmi sa bojim.endokrinologicka ma poslala na celotelove CT ,celkovo sa mam dobre,je dovod na obavy?mam sancu na uplné vyliečenie? dakujem a pekny den
valentinka

ODPOVEĎ  
Milá Valentínka, tieto nádory štítnej žľazy sú veľmi úspešné liečené. Je dobré aj to celotelové vyšetrenie. Máte určite šancu na trvalé vyliečenie.
2008-05-03
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Rakovina
(Iva)
Dobry den, chcela by som sa opytat. mam maminka ktora sa uz tretim rokom lieci na rakovinu vajecnikov, mala nador ktory jej doktor aj po jej opakovanych navstevach ordinacie nevedel zistit, zanedbal totiz odborne vysetrenia a na nic jej neprisiel. Nador jej zistil obvodny lekar ktory ju potom poslal na dalsie vysetrenia, bola nutna okamzita operacia stym ze choroba bola v tretom stadiu stym ze metastazoval do brusnej dutiny, pri operacii lekari podla informacii odstanili vsetko okrem niecoho asi na hrubom creve, proste nieco jej tam nechali pretoze inak by musela mat umely vyvod,, na to hned nasadili chemoterapiu taxol a platinu ,, takto to bezalo 6mesiacov potom boli markeri stabilizovane tak bola maminka 4mesiacie bez liecby az potom sa to zacalo dvihat opet, dostala hykantin, potom brala klinicku liecbu Epo to tusim bolo, potom nasledovala tabletkova chemoterapia, a potom opet nieco miesane a najnovsie teraz su to tri roky sa jej zacalo tazko dychat lekari jej zistili ze mala zaliate pluca aj vodu okolo srdca,, napojili ju na hadicku a nechali to odpustat,, potom isla z nemocnice domov dostala dalsiu liecbu medzicasom jej to doktor zmenil opet na taxol a platinu po tom co sa jej zacala vytvarat ta voda,, dostala 4cykly a doktor povedal ze bude mat dva tyzdne pauzu inakchodila do NOU kazdy tyzden, medzi tou pauzou sa ale dostavilo opet zhorsene dychanie a echo srdca ukazalo opet vodu , takze opet hadicka a odteka to a budu jej robit prevod aby voda ktora by sa tvorila v hornej casti tela odtekala do brucha, neviem co to presne znamena co sa stane potom stou vodou v bruchu , a CT ukazalo uzliny zvecsene niekde v tej brusnej dutine,, velmi sa o mamu bojim ,, nechuti jej jest, teraz je v nemocnici, vsetko co zje vyvrati, chcem sa opytat pretoze akosi nemam stastie na lekarov od zaciatku maminej choroby som sa osobne zo ziadnym nerozpravala:-( velmi by som chcela ale akosi to nieje mozne nic nam nepovedia,, chcem sa teda pytat, ci maju pacienti rovnaky postup ci sa vyskytuju taketo komplikacie, co to znamena ked sa to deje, je to zaciatok konca?? velmi sa bojim a nezvladam to
Iva

ODPOVEĎ  
Milá Iva, neviem, či Vás veľmi poteším. Ten stav Vašej mamičky ako to píšete je veľmi vážny. Ide zrejme o rozsev nádorových buniek z vaječníkov do dutiny brušnej a na pohrudnicu. To odsávanie tých exudátov je uľahčovanie života. Ťažko je mi povedať aký bude ďalší priebeh. Srdečne Vás pozdravujem a prajem veľa veľa síl. Ak už nebudete psychicky veci zvládať možno by bolo dobré vyhľadať psychológa.
2008-05-03
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Adenokarcinóm
(zuzana)
Mám 69 ročnú mamu po operácii hrubého čreva - histologia hovorí toto : adeno CA transfersa,makro-resekat HC so stenotizujucim TU v useku 3cm,hrubka tumoroznych mas do 1cm.LU velkosti1-3mm.Mikro-turbularny adeno CA,HC s infiltr.rastom do mesokolonu do hlbky 10mm,pritomna lynfangioinvazivita kercin.struktur. resekcne okraje bez patolog.nálezu,LU-excitovanych bolo 9,MTS su v dvoch. Mamina začala s chemoterapiou-ambulantne.Nechce však pokračovať-pretože chirurg sa pred ňou vyjadril,že on by svoju mamu už nedal trápiť chemoterapiou-vraj najdôležitejšia bola chirurgická liečba. Ako mamu presvedčiť,že chemoterapia je potrebná ? ďakujem
zuzana

ODPOVEĎ  
Milá Zuzana, chirurgické riešenie karcinómu Vašej mamičky bolo veľmi dobré. Ale vzhľadom na to že v dvoch lymfatických uzlinách boli už nádorové metastázy chemoterapia je bezpodmienečne potrebná. Môžeme prípadne poslať Vašej mamičke aj brožúrku chemoterapia a Vy kde si môže prečítať základné rady pri podávaní chemoterapie ak nám pošlete adresu resp. si ju môžete stiahnuť aj na našej stránke v sekcii Aktivity a projekty > Publikačná činnosť.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Rakovina prsníka
(Anna)
Dobrý deň,chcela by som s Vami prekonzultovať moju diagnózu - som po operácii prsníka so záverom - ca mammae 1. sin pT2pN1 MO. Chodím na chemoterapiu - už som po 3. cykle - dostávam inf Fr 100 ml + 1 amp Onsetron iv + 1 amp Dexona, Fr 500 ml + 800 mg cyclophosphamid, Fr 250 ml + 160 mg epirubicin, 5 % G 500 ml + 800 mg 5 - Fluorouracil. Po 4. cykle budem chodiť na ožarovanie - 5 týždňov a potom ma čakajú ešte dva cykly chemoterapie. Lekárka mi hovorila že po absolvolaní tohto liečenia ma čaká hormonálna liečba - asi 9 rokov. Chcem sa opýtať, keby som sa dala operovať a dala si vybrať "všetky ženské orgány" i tak musím brať hormonálnu liečbu, je to nutné ? Čítala som že s touto hormonálnou liečbou to nie je jednoznačné, niekedy práve ona vyvoláva návrat choroby. Pekne prosím, poraďte mi čo robiť.
Anna

ODPOVEĎ  
Milá Anna, to čomu vy hovoríte hormonálna liečba je v podstate antihormonálna liečba. Blokuje tvorbu estrogénov. Neviem koľko máte rokov- rozmýšľanie o chirurgickej kastrácii je závislé od veku a estrogénu recepterov nádorových buniek.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Histologicky nalez
(Peter)
Dobry den.dal som si vybrat znamienka a vysledok z histologie bol:zmiesane fokalne dyspelasticke melanocytarne nevy,odstranene cele.Mohli by ste mi napisat co tento vysledok znamena?
Peter

ODPOVEĎ  
Milý Peter, Dysplastický znamená že sú tam určité abnormality formy a veľkosti bunkových jadier. Je veľmi dobré, že ste si to dali vybrať a je to úplne dostačujúca liečba.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Osteosklerotické ložisko
(jana)
Dobrý deň,potrebovala by som poradiť.Reumatológ mi po 9rokoch urobil rontgen chrbtice(liečim sa na AS III.št)a v pravej bedrovej lopate mi zistili osteosklerotické ložisko 6x6cm.V ľavej ostalo 2x2cm tak ako pred 9 rokmi.Absolvovala som scintigrafiu chrbtice,s výsledkom, že môže ísť o benígny nález(ale môže ísť aj o maligny s nízkou aktivitou), ďalej onkomarkery tie boli v norme.Odporúčali mi aj biopsiu,ale ortopéd tvrdí,že nie je potrebná, že nález zodpovedá AS III.Reumatológ,tvrdí že nezodpovedá a bolo by dobré,aby to videl ortópéd-onkológ.Absolvovala som aj rôzne ďalšie vyšetrenia(mamo, sono prsníkov, pľúcne,USG abdomenu..) v poslednom roku, keďže pred rokom som mala trombózu pravej nohy.Jediný výkyv boli zvýšené erytrocyty a hemoglobín(pravdepodobne v dôsledku užívania warfarinu)ale postupne sa dostali do normy.Ostalo trombotizované lýtko.Potrebovala by som radu ortopéda onkológa,alebo poradiť čo robiť ďalej.Scintigrafiu mám opakovať do pol roka,ale to sa mi zdá dosť dlhý čas.Ďakujem
jana

ODPOVEĎ  
Milá Jana, neviem skutočne, čo Vám poradiť. Absolvovala ste všetky aj najnáročnejšie vyšetrenia, reumatológa, ortopéda, USG, RTG, mamografiu, laboratórne vyšetrenie, Scintigrafiu. Predpokladám ale, že správne záverovali a objednali Vás za pol roka. Ak máte aj napriek tomu pochybnosti nebojte sa popýtať Vášho ošetrujúceho doktora.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Chcem vysvetliť
(Vilma)
Bola som na mamografii. výsledok:Denzný typ parenchýmu. BIRADS 0
Vilma

ODPOVEĎ  
Milá Vilma ide zrejme o normálny nález. Neznepokojujte sa.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Hrčka na stehne
(Juraj)
Dobry den, asi pred rokom sa mi vytvorila na pravom stehne hrčka a odvtedy sa o nieco zväčšila. Mám strach, čo to môže byť...nejde o nejaký nádor ? Ďakujem za radu
Juraj

ODPOVEĎ  
Milý Juraj, treba to ukázať lekárovi. Podľa Vášho popisu a takto korešpondenčne sa to nedá posúdiť. Nebojte sa kontaktovať lekára.
2008-05-02
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Stupajuce onkomarkery!
(anonym...)
Dobrý den važ.pán doktor! Pred rokom mi bol odstranený tumor aj s vaječnikom -diagnostika C56 zhubný nador vaječnika.bez prerastania.Bola mi dana chemoterapia-6cyklov,po chemoterapii som bola na CT,ktore ukazalo,že som zdrava.onkomarkery som mala Ca125 30....kazdy mesiac chodim na sledovanie týchto markerov a každý mesiac sa zvyšuju,,teraz je ich hodnota 48.o týžden som objednana na CT,ktore ma zistit či nahodou nič nenarastlo,pretože na gynekologickom vyšetreni mi našli na druhom vaječniku maličku cystu,vraj nič važne.Moja otazka na vas,je že ak mi CT nič nenajde,je možne že tie markery takto vystupuju z mesiaca na mesiac??Obavam sa už najhoršieho,najhoršie je že často teraz zvraciam,vždy ked sa dozviem, že idem zasa na CT,zovrie mi žaludok.Može mi to nejako ublížit?Vopred vam dakujem za aku kolvek odpoved.Vážim si to.
anonym...

ODPOVEĎ  
Na pravidelné kontroly po liečbe zhubného ochorenia sa chodí preto, aby sa včas zistil eventuálny návrat ochorenia. Na CT vyšetrení sa porovnávajú nálezy z minulých vyšetrení a tak sa zisťuje či v brušku niečo nepribudlo. Aj markery sa odoberajú preto, aby sa zisťovala ich dynamika. Stúpanie markera vzbudzuje podozrenie na možnú recidívu. Vidím však, že ste sledovaná v krátkych intervaloch, aby sa nič nezanedbalo. Ak sa včas zistí recidíva, je šanca na opätovné vyliečenie. Držím Vám palce, aby zvýšenie markera nebolo spôsobené recidívou.
2008-05-01
MUDr. Ladislav Masák CSc. Odpoveď od:
Prosím odpoveď
(Barbina)
Dobrý deň, prosím o Vašu radu, ktorý z nasledovných prípravkov dostupných na našom trhu v súvislosti s liečením nádorových ochorení ako podporný by bol vhodnejší počas chemoterapie (nasadenej po operatívnom zákroku na hrubom čreve C-18). Jedná sa o AVEMAR (http://www.lekaren-nonstop.sk), OVOSAN (http://www.ovosan-archeus.cz/) resp. INOCELL (http://www.inocell.cz/) . Sú to prípravky náročné na financie a rozhodnutie ktorý zakúpiť je pre laika ťažké. Ďakujem za Vašu radu . Barbina H.
Barbina

ODPOVEĎ  
Milá Barbina, všetky tieto podporné preparáty majú vlastne jeden spoločný účinok, podporujú obranyschopnosť organizmu. Niektorí viac, niektorí menej. Takisto podporujú obranyschopnosť organizmu ovocie, zelenina, vitamínové prípravky, zdravá – ľahká výživa, pohyb na čerstvom vzduchu. Farmaceutický priemysel dodáva na trh množstvo preparátov s náležitou reklamou. Mnohorazy myslím ich medicínska hodnota nedosahuje ich cenu.
2008-05-01
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Konizacia
(Dana)
Mam 35 rokov a som nerodicka.Moja citologia je opakovane CIN IIIB.Moj gynekolog odporucil po kolposkopii konizaciu.Postupoval spravne ked ze som nerodila?Moze to nejako ovplyvnit moje otehotnenie,alebo donosenie dietata?DAKUJEM .
Dana

ODPOVEĎ  
Váš lekár Vás správne poslal na expertnú kolposkopiu. Ak sa zistí, že na krčku máte podozrivú oblasť z pred rakovinového stavu, tak sa odoberie kúsok tkaniva na histologické vyšetrenie. Ak sa histologicky potvrdí pred rakovinový stav, tak sa vykoná konizácia. Konizácia sa vykoná čo najšetrnejšie s ohľadom na to, že ešte chcete rodiť.
2008-05-01
MUDr. Ladislav Masák CSc. Odpoveď od:
Rakovina pluc
(Alena)
Dobry den, mojej mamke diagnostikovali rakovinu pluc pred rokom. Jednalo sa o III.B stadium. Absolvovala liecbu cis platinou a taktiez radioterapiu. Po pol roku CT ukazalo pritomnost MTS uzlikov o velkosti 2 a 6 mm. Nasadili liecbu chemoterapiou toxanmi. Mamka na tuto liecbu reaguje dobre len po spusteni chemo dostane alergicky sok, nemoze dychat, dusi sa. Po tomto soku jej vzdy pichnu hydrokortizon a pokracuje sa dalej.Chcem sa spytat ci je toto vhodna liecba ak mava taketo alergicke soky a ci by v jej pripade prichadzali do uvahy tablety tarceva. Dakujem za odpoved
Alena

ODPOVEĎ  
Milá Alena, ošetrujúci lekári Vašej mamičky majú presné informácie o primárnom nádore, o mikroskopickej štruktúre, o aký histologický typ sa jedná. Na základe všetkých týchto kritérií volia princíp chemoterapie.
2008-05-05
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Contemnol
(Daniela)
Chodím na chemeterapiupo operácii adenocarcinómu prsníka. Ke´dže sa mi veľmi znížil počet bielych krviniek, WBC - 2200 lekár mi dal tabletky - Contemnol- vraj to dviha počet bielych krviniek. Viem, že je to liek určený pre psychiatrických pacientov a tak sa ho bojím brať, keďže zatiaľ nemám dep resie. Mám ho brať? Užívam Warfarin / umelá aortálna chlopňa/ a po chemoterapii sa mi výrazne zvýšila hodnota INR.Doktor mi povedal, že nevie o tom, žeby chemoterapia zvyšovala účinky antikoagulačných liekov. Čo si o tom myslíte vy? Pred operáciou som žila aktívnym životom /práca, turistika, spoločenský život/ teraz mi zakazujú všetky aktivity - vraj sa mám šetriť, ale ja sa cítim ako "pes na reťazi" a ak to takto ďalej pôjde možno sa dopracujem aj k tým depresiám. Musia byť onkologickí pacienti na PN naozaj takto obmedzovaní? Ďakujem.
Daniela

ODPOVEĎ  
Milá Daniela, na stimuláciu kostnej drene pri chemoterapeutickom útlme existuje viac liekov. Váš lekár - onkológ volil Contemnol. Nepoznám ten preparát. Myslím aj keď ste teraz ešte PN po operácií nie je potrebné sa tak nejak „extrémne” šetriť. Snáď nepreháňať fyzické aktivity, dostatok spánku, vyhýbať sa stresom a pocitom časovej tiesne. Ale tak normálne žiť.
2008-05-01
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Hnedy vytok
(simona)
chcela by som sa opytat, co moze znamenat hnedy vytok. menstruaciu som mala asi pred dvomi tyzdnami a pred dvomi mesiacmi som vysadila antikoncepciu diane 35 a teraz uz 4 denmam hnedy vytok, prosim nemohli by ste mi poradit
simona

ODPOVEĎ  
Milá Simona, ak nemáte bolesti ani žiadne komplikácie môže to byť iba prechodný stav po tabletkách. V prípade opakovaných výtokov navštívte Vášho lekára. V každom prípade iste nemyslite na onkologické ochorenie.
2008-05-01
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Cysticky pilomatrixom
(Margita Gajdosova)
Dobry den, prosim o charakteristiku dg. cysticky pilomatrixom, aky ma toto ochorenie vyvoj, priebeh a moznosti liecby. Dakujem, s pozdravom Gitka z TN 30.4.2008
Margita Gajdosova

ODPOVEĎ  
Cystický pilomatrixom je nezhubný (benigný) kožný nádorček, lieči sa operatívnym odstránením podobne ako napr. ateróm. Teda nie je to niečo, čo by malo vyvolávať strach.
2008-04-30
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Cysta
(Tomas)
dobry deń, chcem sa spýtať v roku 2004 som podstupil urologicke visetrenie lavého semenika ,lekar mi povedal ze je tam cysta. povedal mi ze ak budem mat obtiaze aby som prisiel . cysta ma neboli a ani sa nezvedsila. chcem sa prosim spytať nie je to nebezpecné ak ju tam mám?
Tomas

ODPOVEĎ  
S veľkou pravdepodobnosťou ide u Vás o tzv. spermatocele (cystu). Ak sa cysta nezväčšuje a kozmeticky sa nezväčšuje obsah mieška, tak stav nevyžaduje liečbu.
2008-04-30
Prof. MUDr. Michal Horňák DrSc. Odpoveď od:
Ako ďalej???
(Monika)
Chodím každý rok na preventívne gynekologické prehliadky k onko-gynekologičke a pri tohtoročnej kontrole som mala výsledok cytosteru ojedinelé atypické bunky a kolpo:ojedinelé belavé povlaky. O 4 mesiace mám ísť na kontrolný ster, mám strach aby sa to nezhoršilo!Je to v poriadku?ĎAKUJEM
Monika

ODPOVEĎ  
Výsledky, ktoré mi píšete nie sú štandardné, preto sa musíte spýtať onkogynekologičky, aby Vám vysvetlila o aké atypické bunky sa u Vás jedná.
2008-04-30
MUDr. Ladislav Masák CSc. Odpoveď od:
Basalion
(Ludovit)
Dobry den, Na odporucanie dermatologa som sa podrobil chirurgickej operacie basalionu na lici, so zaverom histologickeho vysetrenia odobratej vzorky koze. - basal cell carcinoma - makronodularny variant - infiltruje po hranicu podkozneho tuku´ Ide o uplnu exstirpaciu novotvaru MKCH: C44.3 SNOMED-M: 8090/3 SNOMED-T: 0212.1 Ako vazne je toto onemocnenie? Aka je dalsia prognoza? Ako sa můzem chranit aby nedoslo k recidive? Vopred dakujem za odpoved.
Ludovit

ODPOVEĎ  
Milý Ľudovít, u bazocelulárneho karcinómu dobrá - radikálna exstirpácia (ako je to dokumentované vo Vašom prípade) je úplne dostatočná liečba. Prognóza je veľmi dobrá. Treba sa chrániť prílišnej expozícii - vystavovaniu na slnku.
2008-04-30
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
Melanom
(jana )
Dobrý deň. Rada by som Vás požiadala o radu. Mojmu známemu diagnostikovali asi pred dvoma mesiacmi rakovinu- resp. melanom. Na toto ochorenie prišli náhodov, keď mu v apríly 2008, operovali nádor na mozgu vo veľkosti asi 3 cm, kde výsledky zistili, že ide o metastázu. Predoperačné vyšetrenia neukázali žiadné iné metastázy, následne po operácii v priebehu týždňa zistili, že už má metastázi aj v pečeni, pľúcach a slezine. Po operácii mozgu podtúpil rádioliečbu ( 14x), a po jej skončení sa malo pristúpiť k liečbe cytostatikami, z dôvodu ale že má zlé pečeňové testy mu ju nechcú dovoliť. V súčasnosti berie tyoktacit( vybral 5 infúzii) a albumin- lebo nemá bielkoviny. primírny zdroj z ktorého sa metastázy šíria je na tenkom čreve. Je neakým spôsobom možné zlepšiť činnosť pečene, aby sa mohlo pristúpiť k liečbe cytostatikami? V súčasnosti sa lieči v Michalovciach, je možné aby sa liečil v Bratislave pokiaľ je tu viac možnosti?
jana

ODPOVEĎ  
Milá Jana, podľa toho čo píšete je to veľmi vážna zdravotná situácia. Metastázy v pľúcach slezine a pečeni to je generalizovaný rozsev. Som presvedčený, že tam kde ho liečia spoľahlivo hodnotia situáciu a možnosti liečby. Nie je dobré veľmi meniť lekárov, lepšie je keď na jednom pracovisku je liečený, aby poznali jeho zdravotný stav a mohli ho pozorovať komplexne.
2008-04-30
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
HRCKA NA UCHU
(JAkub)
Dory den dnes som sa strasne vilakal nasiel som si na uchu hrcku ktora starsne boli a je to dost teple mam nastivit svojho lekara?? dakujem
JAkub

ODPOVEĎ  
Milý Jakub, rád by som Vám poradil viac ale neviem posúdiť na základe Vášho popisu diagnózu.Je potrebné, aby sa na to pozrel lekár. Nebojte sa ho navštíviť a nemysli hneď na najhoršie.
2008-04-29
MUDr. Ján Siracký DrSc. Odpoveď od:
1 << 369 < 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 > 391 >> 445
Facebook