foto
2% proti rakovine

Vaše 2% nám umožňujú pripravovať mnohé programy a projekty, ktoré pomáhajú onkologickým pacientom a ich rodinám.
fotofotofotofotofoto
Kto sme zisti čo je LPR a ako funguje
Čo robíme Naše aktivity a projekty
Hľadám pomoc Informácie, rady a kontakty
Ako prispieť Dobrovoľník, sponzor
Spolupráca Partnerstvo a spolupráca
lpr Liga proti rakovine bola založená 19. januára 1990 v Bratislave a v tom istom roku bola prijatá za člena Európskej asociácie Líg proti rakovine (ECL) a za člena Medzinárodnej únie proti rakovine (UICC)...
Pokračovať »
Orchester Virtuoso nahral pre LPR svoj ...

11.12.2014

Stretnutie psychológov Ligy proti rakovine

01.12.2014

Peniaze zo Dňa narcisov umožnili zakúpiť ...

20.11.2014

Na svete je štvrtá edícia Európskeho ...

23.10.2014

Linka pomoci _

02/52 96 51 48

Po 09:00-13:00 15:00-16:00
Ut 09:00-13:00 14:00-16:00
St 09:00-13:00 14:15-17:00
Št 09:00-13:00 14:00-16:00
Pi 09:00-13:00 14:00-16:00
So 09:15-12:15 14:00-16:00

Newsletter

Informujte ma o novinkách.
E-mail:



 

Poradňa

Internetová poradňa vznikla ako reakcia na množstvo otázok prichádzajúcich od ľudí, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom vyrovnávajú s diagnózou onkologického ochorenia u seba, svojho blízkeho, príbuzného či priateľa.


Pre Vás, ktorí potrebujete informácie, radu, povzbudenie, pomoc v riešení zložitých situácií, ktoré sa vyskytli vo Vašom živote v súvislosti s diagnózou onkologického ochorenia, alebo sa chcete informovať ohľadom prevencie, sú tu lekári – špecialisti v rôznych oblastiach onkológie, psychológ, sociálna sestra – skúsení odborníci z Linky pomoci , ktorí Vám odpovedia na Vaše otázky v závislosti od ich obsahu a problematiky.

Zodpovedanie otázok môže trvať niekoľko dní, ďakujeme za Vašu trpezlivosť.

 


Opýtajte sa našich odborníkov na problém ktorý Vás trápi

Meno  
Predmet   Váš problém
cap   



Doteraz zodpovedané otázky (9146)

strana 18 z 458 (otázky 341 - 360)
Názov
(meno)
Text Dátum
Mamografia
(Inga)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať co znamená žľaza nahradená tukovym tkanivom, s reziduom žľazy prevažne v HLQ bilat., vpravo zahustenie žľazy v MQ na CC proj.do veľkosti 6mm, bez korelátu na šikmej proj.Dakujem
Inga

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, výsledok mamografie máte v norme, je to v poriadku. Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD.
2014-05-09
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
Doplnenie údajov pre Prof. MUDr. Horňaka
(Milan)
K mojím otázkam o dostupnosti liečby zo dňa 3. 5. 2014 žiadate doplniť PSA - bolo 18 a Gleasonovo skoré 3+3=6, vo vzorkách 6., 7 a 8. Za odpovede srdečne ďakujem
Milan

ODPOVEĎ  
Histologicky ide o veľmi pomaly rastúci karcinóm, ktorý spravidla neohrozuje život . V súčasnosti sa preto už neodporúča liečiť, najmä nie je u 79-ročného pacienta. Adekvátne je pravidelné sledovanie pacienta. Niektorí autori odporúčajú hormonálnu liečbu. Podľa súčasných smerníc Európskej urologickej spoločnosti sa už neodporúča vyhľadávanie karcinómu prostaty po 75 rokoch. V súčasnej urologickej literatúre chýbajú výsledky protónovej liečby. S pozdravom Dr. Horňák
2014-05-08
Prof. MUDr. Michal Horňák, DrSc. Odpoveď od:
Obličky
(Pavel)
Dobrý deň, mám 25 rokov a moja obvodná lekárka ma poslala na vyšetrenie (sono) obličiek a nadobličiek pretože mám trošku vyšší k.t. v kľude 130/90 p pulz 80-90. Na sone mi zistili že mam na ľavej obličke parenchýmovú cystu 18mm a v oblasti pravej nadobličky hypoechogénne ložisko 12mm, samozrejme nie som lekár a nerozumiem úplne tomu a za mesia mám ísť na vyštrenie ct. Mohlo by to byť nejaké nádorové ochorenie poprípade niečo s rakovynou? Môže mma to nejako v budúcnosti obmedziť poprípade aký je liečebný postup alebo čo sa s tým robí? Môže sa mi stať že mi budú musieť obličky vyoperovať?
Pavel

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, zo štruktúry útvaru na počítačovej tomografii sa nie je možné pred operáciou vysloviť o biologickej povahe zisteného útvaru, neviem Vám preto povedať, aký nález na obličke máte, je potrebné počkať na výsledky vyšetrení. S pozdravom Dr. Horňák
2014-05-08
Prof. MUDr. Michal Horňák, DrSc. Odpoveď od:
Krvácanie
(Ivana )
Dobrý deň, rada by som sa spýtala na Váš názor, dnes som bola na wc a mala som dosť tvrdu stolicu, ked som na papieri objavila krv, svetlo červenú, bolo jej ani málo ani veľa, ale veľmi som sa zľakla. Dosť ma teraz šťípe zadok a teraz ked som bola na malej tak som si chcela zistiť či tam ešte mám krv a ked som si zatlačila papierom tak sa mi obtrela o papier, som veľmi nafúknutá. Zvyčajne mám dobre vetry ale od včera som ako balón, teraz mám obavu ísť aj na wc, veľmi sa bojím ked že všade sa píše o rakovine hrubého čreva. Ďakujem za odpoveď
Ivana

ODPOVEĎ  
Je možné, že máte hemoroidy, preto by bolo správne navštíviť Vášho obvodného lekára, ktorý Vám dá vyšetriť stolicu, prípadne Vás pošle do chirurgickej - gastroeneterologickej ambulancie, a podľa výsledkov stanovia diagnózu, navrhnú liečbu a i úpravu životosprávy.
2014-05-08
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
HPV vírus
(Lucia)
Dobrý deň. Bol mi diagnostikovaný HPV vírus. Koľko doktorov, toľko názorov. Jeden mi povedal, aby som prišla na ďalšie vyšetrenia, potom primár jednej zo slovenských nemocníc mi povedal, aby som len prišla na kontrolnú cytológiu o 4 až 6 mesiacov. Mohli by ste mi, prosím, poradiť, aká je momentálne najvhodnejšia liečba, resp. účinný boj s HPV vírusom? Je mi jasné, že liečby sa musí zúčastniť i partner. Chcela by som sa spýtať tiež, či indol-3-karbinol je jedným z účinných prípravkov pre oboch, alebo by ste mi odporučili iný postup. Ďakujem.
Lucia

ODPOVEĎ  
V súčasnosti buhužiaľ nemáme na ľudský papiloma vírus liek. Takže nevieme liečiť ani ženy, ani ich partnerov. Počas svojho života sa HPV infikuje asi 80% žien. Imunitný systém tento vírus zlikviduje u viac ako 80% infikovaných žien. My potrebujeme odhaliť tie ženy, ktorých imunitný systém vírus nezlikvidoval a ten môže spôsobovať predrakovinové stavy. Tie sa dajú diagnostikovať cytologickým vyšetrením, ktoré je súčasťou preventívnej gynekologickej prehliadky. Takže samotná prítomnosť HPV nič neznamená. Vo väčšine prípadov ide o prechodný stav. Takže najdôležitejšie pre Vás je chodiť na pravidelné cytologické vyšetrenia steru z krčka maternice, aby sa zistilo či vírus u Vás spôsobí zmeny na krčku maternice. Predrakovinové stavy vieme vyliečiť a tak zabrániť vzniku rakoviny krčka maternice.
2014-05-08
MUDr. Ladislav Masák, CSc. Odpoveď od:
Obavy
(Miriam)
Dobry den, blizki pribuzni mali rakovinu konecnika, zaludka, maternice. Ja mam uz 3 roky zvysene teploty bez zistenia dovodu. Mam urobene vysetrenia krvi,vysetrenia u reumatologa, imunologa, kardiologa, orl, alergie, infekcne..Vsetko s negativnym vysledkom. Mam dovod sa obavat rakoviny? Bola som upozornena, ze dlhotrvajuce subfebrility mozu byt jej prejavom. Na koho sa mozem obratit? Za radu vopred Dakujem. Mira Z BA
Miriam

ODPOVEĎ  
Nenapísali ste, ako vysoké sú teploty, či sa objavujú v závislosti od niečoho , alebo v časových intervaloch, či chodíte pravidelne k zubnému lekárovi...ale predpokladám, že keď Vás videlo tak veľa odborníkov z rôznych oblastí - aj keby bola niekde skrytá príčina - ak by sa niečo manifestovalo, tak by prišli na pôvodcu teplôt. Žiaľ, niekedy sa musí čakať, pokiaľ sa príčina manifestuje navonok a lekári sa majú o čo oprieť , stanoviť diagnózu a doporučiť liečbu. Je predpoklad, že ak by sa jednalo o onkologické ochorenie, už by sa bolo manifestovalo počas troch rokov trvania teplôt. Dodržiavajte pravidelné prehliadky a podľa veku môžete navštíviť i onkologické preventívne prehliadky - najlepšie Vám poradia vo vašej zdravotnej poisťovni podľa bydliska.
2014-05-08
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Radiacna cystitida
(LubicaS)
Prosim poradt mi cim sa lieci radiacna cystitida,co je na nu vhodne.Uz tyzden mam problemy,cim dalej tym vacsie,az krcovite,take co mi vyrazaju dych.Mam algienove kvapky,dva dni podavanu infuziu s novalginom do zili,urolog mi dnes dal spasmed,pijem velo urologickeho caju,brusnicovu vodu.Nic nepomaha,mam pocit ze mi roztrha cely spodok.V moci mam belkoviny.dakujem za odpoved
LubicaS

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, aby som mohla odpovedať, je potrebné poznať, či bol kultivačne vyšetrený moč, tento údaj je dôležitý, preto ho po prípade doplňte.
2014-05-07
MUDr. Martina Vorobjov Odpoveď od:
Mmg vysetrenie33
(eva )
V naleze mam uvedene "v hlq 1.sin. zoskupenie MK s loziskovou vazbou na ploche 15mm. ostatne miestami denzne fibrogladularne tkanivo retroareolarne i v lhq bilat, bez spikuliformnych lezii a patomorfologickych MK v zhlukoch
eva

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, zoskupenie MK (Mikrokalcifikáty) s ložiskovou väzbou na ploche 15mm, ostatné miestami denzné fibrogladulárne tkanivo retroareolarne i v lhq bilat, bez spikuliformnych lézií je potrebné porovnať s predchádzajúcimi snímkami. V prípade pribudnutia MK je potrebné vyšetrenie ultrazvukom a ev. biopsia. Ak už boli predtým zistené a sú bez zmeny, postačujú naďalej len preventívne vyšetrenia. Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD.
2014-05-07
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
Informácia
(Ivana)
Dobrý deň, Prosím Vás o informáciu, nakoľko neviem na koho sa môžem obrátiť. Môjmu 60 ročnému otcovi v januári diagnostikovali karcinom obličky aj karcinom pľúc, ale do dnešného dňa mu nebola stanovená žiadna liečba, iba ho posielajú na pľúcne oddelenie a odtial na urológiu a späť, na dnešný deň 7.5.2014 bol objednaný na urologickú operáciu, ale zas to stopli a poslali ho na pľúcne. Na onkolgii nám povedali, že najskôr treba doriešiť urológiu, potom pľúcne až následne môže byť liečený na onkológii. Ak to takto pôjde ďalej tak sa obávam,že už bude neskoro. Za informáciu Vám vopred ďakujem.
Ivana

ODPOVEĎ  
Pravdepodobne primárnym nádorom je nádor obličky, ktorý metastázoval do pľúc. Aby sa tento predpoklad dokázal, bolo by vhodné odobrať z obličky biopsiu (tkanivo). Biopsiou by sa zistilo, či horeopísaný predpoklad je správny. Ak sa nádor obličky dá chirurgicky odstrániť, je indikované chirurgické odstránenie obličky s následnou liečbou nádoru pľúc. O spôsobe liečby pľúcneho nádoru rozhoduje, či ide o chirurgicky odstrániteľný nádor, alebo stav, ktorý treba riešiť medikamentózne. S pozdravom Dr. M. Horňák
2014-05-07
Prof. MUDr. Michal Horňák, DrSc. Odpoveď od:
Zaludok
(DADKA)
DOBRY DEN PEKNE VAS PROSIM CO ZNAMENA POLYPCEK TELA ZALUDKA DA SA TO LIECIT LIEKAMI PRIPADNA SA TO VSTREBE?DAKUJEM.SLANA.
DADKA

ODPOVEĎ  
Ak Vám nález zistil gastroeneterológ, ten Vám určite presne povie, ako bude postupovať, či bude zatiaľ kontrolovať nález, alebo sa rozhodne pre jeho vybratie a po histologizácií Vám navrhne ďalší postup.
2014-05-06
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Tromboza
(Ingrid)
Je nutne, aby kazdy onkologicky pacient, napr. konkretne lieceny radioterapiou, nie chemoterapiou bral tabletky na preveciu embolie? Pocula som, ze automaticky kazdy pacient ma takuto liecbu naordinovanu. Kedy nemusi brat lieky na prevenciu trombozy? Dakujem za odpoved.
Ingrid

ODPOVEĎ  
Vznik trombózy môže mať viac príčin- týkať sa môže ochorení samotného pacienta, ale i liečby. Konkrétnu odpoveď pre konkrétneho pacienta dá ošetrujúci jeho lekár, ale predchádzaniu trombózy liečbou sa zabráni mnohým zložitým komplikáciam.
2014-05-05
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Mamografia
(Mária)
Dobrý deň, v r.2012 som bola overovaná na prsník, kde bol operovaný zhubný nádor. Vybrala som chemoterapie a ožare. Vo februári 2013 som skončila liečbu. Tohto roku v apríli som si robila mamografické vyšetrenie ale nerozumiem týmto pojmom: Záver: ACR 2 (BIRADS), vľavo, BMD vľavo. ACR 2 BIRADS /6 BIRADS/ vpravo, stav po operácii pravého prsníka pre Tu proces, susp. edém pravého prsníka, jazvovité zmeny vpravo v DLQ /poradiačné zmeny?/. Areál dysplastickej štruktúry vpravo v HLQ až subaxilárne, redukujúci. Odporúčam častejšie USG kontroly, MMG kontrola o rok. Prosím Vás o vyjadrenie k záveru. Veľmi pekne ďakujem. S pozdravom Mária
Mária

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, výsledky vyšetrenia máte v norme. Pre žľazové ložisko v prsníku sa doporučujú kontroly ultrazvukom prsníkov. Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD.
2014-05-05
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
Dotaz na problém s platením vyberania znamienok
(Helena Hesterová)
Vážená pani Siracká, prosím o informáciu, či sa nedá niečo urobiť s tým, aby nebola platená služba vyberania znamienok, alebo bradavíc... Prečo sa pýtam: Veľa ľudí nemá na to, aby si likvidáciu - vyberanie všelijakých bradavíc - alebo znamienok platilo... Aj v prípade, že je to na mieste, kde sa odiera je to služba platená... A myslím si, že keby to bolo bezplatné predišlo by sa zhoršeniu stavu, lepšie povedané by sa zavčasu vyšetrilo o aký druh znamienka ide... Hovorím z vlastnej skúsenosti... Hesterová Helena
Helena Hesterová

ODPOVEĎ  
Vážená pani Hesterová, ak ide o nerizikové znamienka alebo bradavice, ktoré si pacient žiada odstrániť z estetických dôvodov, je zákrok spoplatnený a za jedno odstránenie sa platí v niektorých ústavoch 70 EUR, za dve odstránenie dvoch i 90 EUR. Ak ide ale o podozrivý nález, napr. že ide o dysplastický naevus (podozrivé materské znamienko), čo posudzuje dermatológ, je to bezplatné. Je to teda závislé od indikácie odborníka, ktorý vie posúdiť, či je to rizikové alebo nie.
2014-05-05
MUDr. Eva Siracká, DrSc. Odpoveď od:
Kožný nador
(Marta)
Dobrý deň. Prosím Vás o radu, manželovi vybrali kožný nádor výsledky patológa sú: Bazocelulárny karcinóm s ulceráciou,infiltrujúci typ, excízia nie je dostatočná. MKCH C44.5, M_snomed_1 M-8092/3, PTNM T1
Marta

ODPOVEĎ  
Bazocelulárny karcinóm, ak sa naň príde včas, je úplne vyliečiteľný. Pravdepodobne ste prišli neskôr k lekárovi, pretože histologickým vyšetrením sa našli pokročilejšie zmeny a vybratie nebolo 100% úspešné. Bližšie informácie v pláne liečby Vám povie ošetrujúci lekár, ktorý videl nález pred operáciou a vie, v ktorej lokalite sa nachádzal..
2014-05-04
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Žiarenie
(Zuzana )
Dobry deň, pre bolesti brucha a krizov som v priebehu dvoch tyždnov absolvovala jeden rtg chrbtice a ct chrbtice a o dva dni ct brucha a malej panvy. Bola som taka vylakaná z bolesti , že som si ani neuvedomila či mi takéto žiarenia nemožu uškodiť. Je to veľmi nebezpečne? Je potrebná nejaká prevencia proti ožiareniu? Ďakujem za odpoveď
Zuzana

ODPOVEĎ  
Najpravdepodobnejšie Vás neuspokojím odpoveďou,ale ak ste udávala veľké bolesti, lekári museli vyšetriť tieto lokality danými vyšetreniami, aby našli príčinu bolesti. Ak sa našla príčina, tak sa možno predišlo ďalším komplikáciam Vášho zdravotného stavu. Hranice škodlivosti žiarenia sú vypracované na veľkej skupine pacientov, ale pretože každý z nás je iný, prah citlivosti máme teda tiež rozdielny a každý z nás už mnohé vyšetrenia tohoto typu absolvoval, nedá sa nikdy vylúčiť nič 100%. Treba si však uvedomiť, že i výrobcovia spravili veľké pokroky v prístrojovej technike a tým znížili riziko z ožiarenia pre pacientov. Nemajte preto zbytočný stres.
2014-05-03
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Chemoterapia
(Gabina)
Dobrý deň, prosím Vás o odpoveď na otázku:"Za akú dobu resp.po koľkých chemoterapiach by mala byť urobená kontrola účinku chemo a akým spôsobom?"(jedná sa o nádor na obličke).Vďaka.
Gabina

ODPOVEĎ  
Kontrolné vyšetrenia lekár ordinuje väčšinou podľa diagnózy, samotnej liečby, celkového zdravotného stavu. Na Vašu otázku o časovom úseku medzi liečbou Vám konkrétnu odpoveď dá Váš onkológ.
2014-05-03
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Dostupnosť protónovej liečby
(Milan Piško)
Dobrý deň Biopsiou prostaty mi bol zistený karcinóm- tri vzorky z desiatich boli malígne. Mám teraz absolvovať injekčnú liečbu. Prostredníctvom internetu som sa dozvedel o protónovej liečbe ožarovaním v Pražskom centre, kde je uvedené že aj pre slovenských pacientov sa táto liečba poskytuje a dokonca aj prepláca to Všeobecná poisťovňa v ktorej som poistený. Moja otázka znie akú nádej mám na takúto liečbu a ako mám postupovať? Pravdepodobne to v mojom prípade nie je dostupné pre môj vek. Mám totiž už 79 rokov.
Milan Piško

ODPOVEĎ  
Pri opise Vašej choroby ste neopísal výsledok PSA a výsledok histologického vyšetrenia (Gleasonovo skóre), teda nálezy, ktoré sa musia brať do úvahy pri výbere liečby. Prosím o doplnenie o tieto údaje, prípadne si môžete zavolať na Linku pomoci vždy v utorok medzi 14:00-16:00 a doplniť tieto informácie (tel. 02/52 96 51 48). Priateľské pozdravy Dr. M. Horňák
2014-05-03
Prof. MUDr. Michal Horňák, DrSc. Odpoveď od:
Sono prsníkov
(Iveta)
obrý deň pan doktor, prosím Vás o vysvetlenie, prsníky prechodného typu, s denzným, mierne heterogénnym žľazovým parenchýmom, splývavého charakteru centrolaterálne, takmer difúznej distribúcie-mmg neprehľadného typu. v ľavom prsníku pozorovať sýtu kondenzáciu žľaz. štruktúr na ploche 15x9mm-susp. sumácie žľaz. rezídua. dif dg. ložisk.zmeny-v denznej žľaze ťažšie diferencovateľné. Menšia stredne sýta opacita hladkých kontúr, priem. 6mm ben. charakteru. Záver:BI-RADS 3. dop. cielenú usg koreláciu, usg odsledovanie ložisk. zatienenia v ľavom prsníku, odoslali ma na usg a core cut biopsiu. Zo sona mám výsledky: prsník prechodného typu, s denzným heterogénnejším hyperechogénnym žľaz. parechýmom, prevažne centrálne a v LHQ. V rMQ a MDE prítomné oválne cystické anechogénne ložiská rozm. do 7x5mm, v LHQ prsníka prítomné viaceré tenkostenné, ako aj septované cyst. aenchá priem. do 9mm, s dorzálnym ak. zosilnením, prítomné periareolárne viaceré cyst. duktektázie. V prsníku pozorovať viaceré subkutánne lipomy, najväčšíMDQ rozm. cca 37mmx25mm, bez známok hypervaskularizácie v CF mode. V axile pozorovať len ojedinelé menšie oválne LU, bez zn.patol.expanzie. Záver: BI-RADS 3. Dop. pravidelné usg a mmg vyšetrenia denznej žlazy prsníkov, kontrola o 1/2 roka. Biopsia robená nebola. ďakujem
Iveta

ODPOVEĎ  
Dobrý deň, po vyšetrení bolo potrebné doplniť ultrazvukové vyšetrenie prsníkov. Na ultrazvukom vyšetrení sa nepotvrdil solídny nádor v prsníku, a preto sa ani nevykonala biopsia. Nutné sú kontrolné vyšetrenia. Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD.
2014-05-02
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
D06.1
(Ivana )
Dobrý deň,prosím čo znamená diagnóza D06.1? Ďakujem
Ivana

ODPOVEĎ  
Zahŕňa ochorenia exocervixu, bližšie vysvetlenie Vám môže dať Váš gynekológ, ktorý Vás vyšetroval.
2014-05-02
MUDr. Štefánia Podaná Odpoveď od:
Liečba Letrozolom
(Mariana Z.)
Dobrý deň pán doktor, v júni 2013 mi bol diagnostikovaný duktálny invazívny karcinóm prsníka nešpecifikovaného typu s metastázou v jednej uzline absolvovala som štyri cykli chemoterapie a rádioterapiu (29 ožiarov) teraz mi môj lekár predpísal Letrozol 2,5 mg. Mám 40 rokov a nie som ešte po menopauze, chcem sa opýtať, či mi môže užívanie Letrozolu spôsobiť nejaké problémy v tej súvislosti, že ešte nie som po menopauze a Letrozol je určený pre ženy po menopauze. Ďakujem za odpoveď
Mariana Z.

ODPOVEĎ  
Dobrý deň. Máte pravdu, Letrozol sa predpisuje ženám po prechode. Nepoznám dôvod, pre ktorý Vám liek bol nasadený, skúste to ešte konzultovať so svojim lekárom.
2014-04-30
Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. Odpoveď od:
1 << 7 < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 > 29 >> 458
Facebook